30 Ιουνίου 2011

Charlie Chaplin "Smile" one day after

Πέμπτη 30 Ιουνίου. Μία μέρα μετά την 29η Ιουνίου και δύο μέρες μετά την 28η Ιουνίου.
Μετά από δύο ημέρες συνεχούς "κλάματος", η πόλη μας, μαζεύει τα κομμάτια της.
Οι παλιοί λέγανε ότι μ'ένα χαμόγελο μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο
Μήπως ένα χαμόγελο να μας άλλαζε τη διάθεση? Μήπως?
Αξίζει μια δοκιμή




Smile

Smile, though your heart is aching
Smile, even though it’s breaking
When there are clouds in the sky
you’ll get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You’ll see the sun come shining through
for you

Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness Although a tear may be ever so near
That’s the time you must keep on trying
Smile what’s the use of crying
You’ll find that life is still worthwhile
If you’ll just
Smile

21 Ιουνίου 2011

«Η Απαγορευμένη Πόλη»

Ήταν Σάββατο 14 Μαΐου και η Αθήνα γιόρταζε τη Νύχτα των Μουσείων.




«Η Απαγορευμένη Πόλη» του Jiang Guofang, καθηγητή στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας. Απίστευτες εικόνες σχεδόν αληθινές από μια άλλη εποχή με φως, χρώμα και μια περίεργη μελαγχολία. Όλα τα έργα ήταν εμπνευσμένα από την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και απεικόνιζαν παλλακίδες, αυτοκράτορες, ανθρώπους του παλατιού, αποπνέοντας μία απόκοσμη εξωτική ατμόσφαιρα.

Χώρος > Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

16 Ιουνίου 2011

Δύο αδελφές από την Πράγα


 
Διάβασα ένα πολύ καλό βιβλίο με τίτλο "Δύο αδελφές από την Πράγα"του Ζερόμ Γκαρσέν,εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.Μυθιστόρημα -χρονικό του καλλιτεχνικού μικρόκοσμου,που περιγράφει με ακρίβεια και σκληρή γλώσσα την "κατρακύλα¨που ακολουθεί συνήθως την καλλιτεχνική φιλοδοξία χωρίς όρια.Εμένα,λόγω πολλών χρόνων προϋπηρεσίας στο χώρο της δισκογραφίας και μουσικής γενικότερα αλλά και στον κόσμο των εικαστικών,με  άγγιξε πολύ και τρόμαξα με την αλήθεια του και μου θύμισε παρόμοιες ανόητες και ματαιόδοξες συμπεριφορές συμπεριφορές που έζησα.Διαβάστε το,αξίζει.

Συμβαίνει στο κέντρο


Ας πούμε ότι περπατάτε στο κέντρο της πόλης χαλαροί ή τσιτωμένοι, ήρεμοι ή θυμωμένοι, με αισιόδοξη ή βαρύθυμη διάθεση και κάτι τραβάει την προσοχή σας, σας προκαλεί ένα συναίσθημα, σας ανακαλεί μια μνήμη, θέλετε να κάνετε, βρε παιδί μου, και εσείς την καταγγελία σας για τα κακώς κείμενα ή να πείτε το «μπράβο» σας ενισχύοντας τα καλά πράγματα που σίγουρα, κάποιες φορές, συμβαίνουν! 
Στείλτε μας το δείγμα γραφής σας σαν διήγημα, χρονογράφημα, ευθυμογράφημα ή όπως αλλιώς το έχετε φανταστεί! Η συντα(ρα)κτική ομάδα του Black Duck θα το αναρτήσει πάραυτα!   
Στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη σας, μπορεί να το δημοσιεύσει  στη μικρή δεκαπενθήμερη εφημερίδα, ή μπορεί να το συμπεριλάβει σε μελλοντική έκδοση! Διότι η συλλεκτική έκδοση κάθε γενέθλιου έτους του Black Duck αποτελεί πλέον θεσμό!   
Ναι, διότι γιορτάζει τα γενέθλια του την 1η Νοεμβρίου!!

15 Ιουνίου 2011

Black Duck Demo



To Black Duck συνεχίζει να δραστηριοποιείται ενεργά και να δίνει το βήμα σε καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και της ζωντανής ερμηνείας γενικότερα!
Στόχος:
να δούμε και κάτι καινούργιο
Τρόπος:
Όποια –οιος –οιοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν ζωντανά τη δουλειά τους στο χώρο του Black Duck να στείλουν demo ηλεκτρονικά ή να έρθουν να το αφήσουν στη διεύθυνση του Black Duck.Μετά από μια πρώτη επιλογή, οι επικρατέστεροι ενδιαφερόμενοι θα παίξουν ζωντανά σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από κοινού και το live τους θα μαγνητοσκοπηθεί και θα κοινοποιηθεί μέσω internet με στόχο την διάδοση της μουσικής και τραγουδιών τους
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την αποστολή των demo μπορείτε να μας στείλετε στη διεύθυνση 
info@blackduck.gr.

Black Duck Multiplarte
Χρήστου Λαδά 9α
Αθήνα
2103234760
www.blackduck.gr