11 Ιουλίου 2011

Spaghetti με ντοματίνια, βασιλικό και confetti mozzarella

Spaghetti με ντοματίνια, βασιλικό και confetti mozzarella

Υλικά για 4 άτομα

500γρ. Σπαγγέτι ν.6
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Ελαιόλαδο
400γρ. χυμό ντομάτας
10γρ. πελτές ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
20 τεμ. μικρά μπαλάκια φρέσκιας
μοτσαρέλλας
500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε στο χέρι ή στο moulti το κρεμμύδι και την σκελίδα του σκόρδου. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και συμπληρώνοντας 1 ποτήρι νερό, σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25'. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι για 7'. Σουρώνουμε στη συνέχεια και χωρίς να τα κρυώσουμε ρίχνουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με τα μοτσαρελλάκια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 ακόμα λεπτά πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας και σερβίρουμε αμέσως σε 4 βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε με 4 όμορφες κορφές βασιλικού από τη γλάστρα μας...και καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου